Tagi beléptetés

Elfelejtette a jelszót?

Még nem tag? Regisztráljon!
Elnöki Köszöntő

Kovács Tamás

Tisztelt Látogató!

Üdvözlöm Önt a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Bakony-Balaton Mechatronikai és Járműipari Klaszter nevében.

Klaszter szervezetünk dinamikus fejlődésen ment keresztül az elmúlt években. A formalitások helyett értéket teremtő, hatékonyságot és versenyképességet növelő tevékenységet végzett a menedzsment szervezetek hatékony irányításával és a tagvállalatok lelkes együttműködésével a térség jármű-, gép- és műanyagipari ágazatában.  • A tagok egymás tevékenységének, alkalmazott technológiáinak és eljárásainak megismerésével sokat tanulnak egymástól.

  • A kutatás-fejlesztési eredmények hatékonyabb felhasználása érdekében szoros kapcsolat alakult ki a Pannon Egyetemmel.

  • A klaszter egyes tagjai közös eszközbeszerzési projektet valósítottak meg.

  • Tagjaink technológiai kiállításokon, vásárokon megismerhetik az új ipari és innovációs fejlődési trendeket, nemzetközi üzleti kapcsolatokat alakíthatnak ki.

A Bakony-Balaton Mechatronikai és Járműipari Klaszter a Közép-Pannon Fejlesztési Zrt. által menedzselt Ajkai Mechatronikai és Járműipari Klaszter valamint a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által működtetett Közép-dunántúli Regionális Innovációs Klaszter egyesülésével jött létre 2012 tavaszán. A két szervezet fúziója is jól példázza a régió autó-, gép-, fém- és műanyagipari vállalkozásainak összefogását az innováció, a szakmai és gazdasági fejlődés érdekében.

A klaszterben együttműködő, innovatívan gondolkodó, kreatívan tevékenykedő kis-, közepes és nagyvállalatoknak köszönhetően szervezetünk a Bakony-Balaton térség, illetve a Közép-dunántúli Régió meghatározó gazdasági egysége.

Célunk a szorosabb, kiterjedtebb, hosszútávon fenntartható szakmai, ágazati együttműködés fejlesztése, küldetésünk a régió és Magyarország gazdasági fejlődésének előmozdítása, a legjobb gyakorlatok és a hatékony összefogás közvetítésével.


Dr. Markovszky György
elnök
Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara